2024 felújítási támogatás | Otthon felújítási program 2024 | CSOK Plusz

Kérdések és válaszok a termékekkel és az igényléssel kapcsolatban

2024. július 01-től elérhető az Otthon Felújítás Program (rövid néven OFP).

  (A frissített CSOK Plusz, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény program kapcsán is tisztázunk néhány alapvető kérdést az ismeretetőnk 3. szekciójában.)

Ellenőrizze miket érdemes tudni és milyen termék jellemzőkkel érdemes tisztában lenni a benyújtás előtt, hogy biztosabb lehessen az igénylés sikerében!

Ha még nem tudja pontosan mihez kezdhet, segítünk, hogy termékeinkkel extra előnyt kovácsolhasson ebből a különleges támogatási lehetőségből - a tiszta, családbarát JUB termékek, csúcs minőséget és tartósságot képviselnek, amivel értéket teremthet az otthonába történő anyagi beruházása során.

 

 

Rövid áttekintő a tartalomból:

  • Hivatalatos videós tájékoztató a 2024-ben megnyílt támogatásokról - link a videóhoz
  • KALKULÁTOR-unk segítségével felmérheti, hogy mekkora megtakarításra tehet szert (%) az egyes felújítási formák esetén, továbbá hogy mekkora megtakarítást várhat* az adott fejlesztésnek köszönhetően (* - folyamatos finomhangolás alatt lévő funkció).
  • Hőszigetelési rendszer és felújítási építőanyag tanácsokkal, az esetlegesen keletkező problémákra pedig hasznos rendszermegoldásokra nyújtunk javaslatot (hosszútávra szóló, nem ideiglenes megoldások).
  • Oldalunk alján megtalálja az Otthonfelújítási program hivatalos oldalának a linkjét, ahol elindítható a regisztrációs folyamat, és megtalálhatóak a folyamatosan bővülő kivitelezői, termék és tanácsadói listák. 
  • Oldalunk alján professzionális tanácsadóra is teszünk javaslatot, akik segítenek a részletekben való eligazodásban, az esetleges felmérésben és így tovább.

 

A 2024-től elérhető otthon felújítási támogatás sokak érdeklődését felkeltette, hiszen nem gyakran fordul elő, hogy a felújítási költségek felét, akár 3 millió forintot visszatérítenek utólag a számlánkra, sőt mégegyszer annyit pedig kedvezményes hitelként biztosítanak számunkra. Ez az állami támogatási  program nyílászárók cseréjére, a melegvizes rendszer korszerűsítésére, épületek hőszigetelésére és gázkazáncserére vehető igénybe.

Több olyan félreértés él a köztudatban, amelyek alapvetően befolyásolhatják azt, hogy ki és mekkora összeget kaphat végül vissza. Ezt segíti gyorsan eloszlatni az alább található Kalkulátor-unk és a 3.-as pont, ahol pontosan ezekre felvetésekre kaphatunk választ.

Az új családtámogatási program alapvetően az 1990 előtt épült családi házak energiatakarékossági modernizálását tűzi ki célul. Javasolt termékeink

  • egy része energiamegtakarítást biztosít,
  • továbbiak pedig a felújítási munkálatok során keletkezett járulékos javításaihoz biztosítanak szép és tartós megoldást.

Kalkulátor:

Kalkulátorunk segítségével felmérheti, hogy

  • mekkora összegű támogatásra lesz jogosult, és
  • minden szükséges adat megadása esetén azt láthatja majd, hogy körülbelül mekkora hatásfokot és anyagi megtakarítást biztosít a tervezett felújítás.

 

Tartalom:

  1. Hőszigetelő rendszerek
  2. Legfontosabb anyagok a felújításhoz
  3. Gyakori kérdések a felújítási támogatás kapcsán

 

1. Hőszigetelő rendszerek

  • Tartósság + szakmai hozzáértés: Komplett megoldásokat kínálunk, így egy tesztelt, hosszútávon is tartós minőséget biztosítunk felhasználóink számára. Pl: felületkiegyenlítő & javító anyagok + EPS & ragasztóanyag + homlokzat & lábazati vakolat és festék hosszútávon hatékony algavédelemmel - akár hajszálrepedések elfedésére is alkalmas elemiszálakkal rendelkező típusok.
  • Garancia: Rendszergaranciát adunk (akár 25 év).
  • Rendszert-a-rendszerre: Szigetelést a szigetelésre! A hőszigetelő rendszer felújítása bontás nélkül is lehetséges ETA és ÉMI minősített rendszerünkkel. Ezt illetően bővebben itt olvashat

 

Homlokzat

(falfelület javítása, festékek, lábazati anyagok)

 

 

Hőszigetelés

(hőszigetelő rendszer típusok)

 

ÁRLISTÁNK itt tölthető le. Hőszigetelési lemezeink ára felöl érdeklődjön az Önhöz legközelebb eső partnerünknél (további kereskedések felől érdeklődjön területileg illetékes képviselő kollégánknál).

2. Legfontosabb anyagok a felújításhoz

Nyílászáró és fűtőberendezés beépítése, vagy cseréje esetén még a legóvatósabb munkálatok során is keletkeznek javítani valók. Ezekre az eseményekre is adunk javítási anyag javaslatot, de oldalunkon böngészve is talál ötleteket a "GYIK" és "Rendszermegoldások" almenüpontok alatt több helyen is (Beltéri festés, Homlokzat, Vízszigetelő rendszerek témakörök).
  • Termékeink felhasználó-, sőt családbarátak, hiszen többségében víz alapúak és a megengedett EU határértéknél akár 30x alacsonyabb VOC (illékony szerves vegyület) tartalommal rendelkeznek!
  • Fontos szempont nálunk a gyerekek, a lakó- és munkakörnyezet védelme!
  • Minőségi, célirányosan a felhasználási feltételeknek megfelelve kifejlesztett falfestékeink pedig biztosítják a hosszú élettartamú végeredményt (kisgyermek mellett ugye nem kényelmes 1-2 évente újra festeni a lakást).
  • Minden termékünk oldalán egy anyagszükséglet kalkulátort is talál.

 

Homlokzat

(hőszigetelő lemezek, ragasztó habarcsok, festékek, vakolatok, falazat javító anyagok)

 

Fa és fémfelületek 

(ereszcsatorna, nyílászárók, kerítés, fűtéscsövek)

  • Javító, felület kiegyenlítő anyagok: JUBIN Akrilin (link a termékekhez)
     
  • Fa felület áttetsző bevonttal: JUBIN Lasur, JUBIN Wood impregnation UV (link a termékekhez)
     
  • Fa felület festése: JUBIN Decor Universal (link a termékekhez)
     
  • Fémfelületek festése: JUBIN Metal, JUBIN Decor Universal,
    JUBIN Metal 3 in 1

 

Fürdő felújítás

(ajánlott nyílászáró- és kazáncsere estén)

 

Beton felületek

(ajánlott homlokzat felújítás esetén járófelületek kerítés alapzat)

 

  • Bel- és kültéri beton és egyéb cementkötésű felület: Takril (link a termékhez)
  • Erősen igénybevett beltéri padló és falfelület: Epoksil (link a termékhez)  

 

Beltéri probléma megoldások

(ajánlott nyílászáró- és kazáncsere estén)

 

Beltér felújítás és dekoráció

(ajánlott nyílászáró- és kazáncsere estén)

 

ÁRLISTÁNK itt tölthető le.

3. Gyakori kérdések a felújítási támogatás kapcsán

A 2024. július 1.-től elérhető energia megtakarítási fókuszú felújítási támogatás sokak érdeklődését felkeltette, hiszen nem gyakran fordul elő, hogy a felújítási költségek oroszlán részét támogatva végezhessük el. A vissza nem térítendő támogatás maximálisan akár 3 millió forint, és a kedvezményes hitel amit kaphatunk ugyancsak 3 millió forint lehet, ahol a támogatás egy részét előre megkapja a kivitelező építőanyag vásárlás céljából!

Videós tájékoztató a 2024-ben megynyílt támogatásokról - link a videóhoz.

Több olyan félreértés él a köztudatban, amelyek alapvetően befolyásolhatják azt, hogy ki és mekkora összeget kaphat végül vissza. Alább, ezekre a felvetésekre kaphatunk választ:
 

Gondot jelent ha nem a felújítandó épületben lakom hivatalosan?

  • Feltétel az épület életvitelszerű használata.
     

Csak gyerekes családok igényelhetik a támogatást?

  • A pályázat gyerekes családok számára szól.
     

A hitel milyen kamatozású és mennyi időn belül kell azt visszafizetni?

  • A kamatmentes hitelt nyolc év alatt kell visszafizetni.
     

A maximum 8 éves futamidő körülbelül hány forintos törlesztést jelent havonta? 

  • A pályázaton nyertes családok 26-35 ezer forint közötti törlesztőrészletre számíthatnak. 
     

Pontosan 50-50% a hitel és a támogatás aránya?

  • A hitel és a támogatás 50-50 százalékos aránya eltérő lehet a járás fejlettségi szintjétől, valamint a pályázó jövedelmi helyzetétől függően, de a vissza nem térítendő összeg nem haladhatja meg a 3,5 millió forintot.
     

Nekem lakásom van, de felújítással magam is el tudnék érni 30%-os energiamegtakarítást. Fontos, hogy 1990. december 31.-e előtt épült ház legyen amit felújítok?

  • A későbbiekben a program kiterjedhet a középületek korszerűsítésére - olvasható a témával foglalkozó több internetes portálon.
     

Korábban már nyertem támogatást a Napenergia Plusz Programban forrása lévén. Ez kizáró ok lehet? (július végi pontosítás)

  • A Napenergia Plusz Programban forráshoz jutó családok nincsenek kizárva.
     

Bármilyen, vagy csak bizonyos típusú levegő-víz hőszivattyús rendszer számolható el? (július végi pontosítás)

  • A levegő-víz hőszivattyús rendszer esetén a monoblokkos típus is elszámolható.
     

Igaz-e, hogy kizárólag személyesen, kinyomtatva adhatóak be a dokumentumok a pályázatra az arra kijelölt pontokon? (július végi pontosítás)

  • A módosulás értelmében általános könnyítésként az MFB Bank Pont Plusz hálózat minden lakossági fiókjánál meg kell teremteni a kölcsönkérelmek online átadásának lehetőségét. 
     

Mi az a CSOK Plusz?

  • A CSOK Plusz-szal kedvezményes, fix 3%-kos lakáshitel vehető fel 10-25 éves futamidőre, de a minimum futamidő 10 év
  • A hitel összege gyerekszámtól függ: 1 gyerekre maximum 15 millió forint, 2 gyerekre maximum 30 millió forint, 3 gyerekre maximum 50 millió forint.
  • A hitelösszegbe a már az igényléskor meglévő és azután megszületendő, vállalt gyerekek is beleszámítanak, de a CSOK Pluszt kizárólag meglévő gyerek(ek)re nem lehet igényelni, ahhoz mindenképpen további gyerek(ek) megszületését kell vállalni.
     

A gyermekvállalás határidőhöz kötött? (CSOK Plusz)

  • A támogatás folyósítását követően az igénylőknek: az első gyermek megszületésére 4, a második gyermek megszületésére 8, a harmadik gyermek megszületésére 10 évük lesz.

  • Az igénylőkkel közös háztartásban élő, velük együtt költöző, legalább egy éve a gyámságuk vagy gondnokságuk alatt álló gyermek is figyelembe vehető a gyermek szüleinek halála esetén.
     

Új vagy használt lakóingatlanhoz is igényelhető a CSOK Plusz?

  • Új lakás építéséhez, új és használt lakás vásárlásához, bővítéshez és felújításhoz egyaránt fel lehet venni, mindegyikre ugyanakkora támogatás jár. 

  • Első közös lakás vásárlása esetén a CSOK Plusz maximum 80 millió forint értékű ingatlan megszerzéséhez használható fel. Az újabb gyermek születése esetén igényelt CSOK Plusznál a megvásárolt, vagy bővített lakás értéke maximum 150 millió forint lehet.

  • A lakás hasznos alapterületének el kell érnie: egy gyermek esetén a 40 négyzetmétert, két gyermek esetén az 50 négyzetmétert, három vagy több gyermek esetén a 60 négyzetmétert.
     

Mekkora önrész szükséges a CSOK Plusz-hoz?

  • Első közös otthon esetében 10%, a családbővítésnél 20%-kos önrész a javasolt az ingatlan értékéhez képest. Ezt azonban a Magyar Nemzeti Banknak kell lehetővé tennie a hitelfedezeti mutatóról (HTM) szóló rendeletében. A hitelező bankoknak nem kötelező ezt alkalmazniuk, a konkrét hietlbírálat eredményeként ettől felfelé eltérhetnek, azaz kérhetnek nagyobb önrészt, azonban a jelenlegi 20% helyett lehetőségük lesz akár 10% önrészre is hitelezniük a fennmaradó 90%-kos összeget az első közös otthon megszerzése esetén.

  • Az önrész a babaváró hitellel is előteremthető, amely 2024-től már 10 helyett 11 millió forint kamatmentes hitelt jelenthet. 
     

Korábban már igénybe vettem a CSOK-ot, jogosult lehetek így a CSOK Plusz-ra?

  • A CSOK korábbi igénybevétele esetén a CSOK Plusz csak akkor igényelhető, ha az igénylésig a korábbi támogatáshoz kapcsolódó gyermekvállalás teljesült, vagy ha nem teljesült, de a támogatás – a gyermekvállalás részleges sikertelensége esetén a nem teljesített gyermekre jutó – összegét visszafizették.
  • Fontos, hogy a korábban igénybe vett támogatással kapcsolatban az előírt, életvitelszerű bentlakási kötelezettséget a CSOK Plusz kölcsönnel érintett lakásban kell teljesíteni.

 

 

 

A beltéri levegő minősége javítható a JUPOL WELLBEING aktív beltéri falfestékek segítségével, melyek speciális tulajdonságaik révén hozzájárulnak a jobb lakókörnyezet kialakításához.

 

JUPOL Antimicrob

Elpusztítja és egyben megakadályozza a mikroorganizmusok (vírusok, köztük koronavírusok, baktériumok, alga és penész stb.) tovább fejlődését.

JUPOL Thermo

Energiamegtakarítást biztosít és melegség érzetét kelti.

JUPOL Clima control

Hatékonyan megköti meg az új bútorok, textíliák és egyéb felszerelések által a lakásba hozott káros formaldehidet. 

 

JUPOL Bio silicate

Kiválóan alkalmas azok számára akik túlérzékenyek a tartósítószerekkel szemben, mivel nem tartalmaz biocid anyagokat.

JUPOL Bio Apnena

Természetes bio beltéri mészfesték, természetes gombaölő és antibakteriális hatással, valamint magas páraáteresztő képességgel.

 

 

Gondoskodjon egészségéről, környezetéről és tartózkodási helyének kényelméről a JUPOL aktív festékei segítségével!

Az otthoni környezet a legfontosabb tartózkodási helyünk, itt magunk mögött hagyjuk a mindennapok stresszét és kikapcsolunk, ellazulunk. Az, hogy mennyire érezzük jól magunkat egy helyiségben, a klímától, a megvilágításától, a falfelületek színétől, a levegő minőségétől, a helyiség elhelyezkedésétől és a beltér kialakításától, elrendezésétől függ.

Az otthonunkba telepített termékek megfelelő megválasztásával kedvező klímát teremthetünk az egyes helyiségekben, így biztosítva és gondoskodva a kellemes ott-tartózkodásról.

Keresse partnerhálózatunk boltjaiban

 

További hivatalos részletek a támogatásról

1.

Az Otthonfelújítási program hivatalos oldalán, ahol

  • elindítható a regisztrációs folyamat, és

  • megtalálhatóak a folyamatosan bővülő kivitelezői,

  • termék és

  • tanácsadói listák.

A CSOK Plusz (2024), vagyis a január 1.-e óta igénybe vehető Családi Otthonteremtési Kedvezmény legújabb verziója több, lakásvásárlás vagy építés előtt álló, tervező család számára nyitja meg az ajtót.

  • A programban rejlő lehetőségeket és a feltételeket itt olvashatja el (külső weboldal link).

2.

Ha egyéni tanácsadásra van szüksége az Otthonfelújítási Programmal kapcsolatban, forduljon bizalommal a Magyar Energiahatékonysági Intézet által üzemeltetetett RenoPontokhoz.

 

Sok sikert és örömet kíván Önnek a felújításhoz a JUB csapata!

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu